Чочев: Класиране за евротурнирите ще е най-добрият завършек на сезона за нас

Класиране за евротурнирите ще е най-добрият завършек на сезона за нас. Това заяви полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който бе отличен за Футболист номер 1 на 12-и кръг в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Родният национал говори пред медиите в Пресклуб България, след като вдъхнови „армейците“ за победата над Локомотив Пд с 3:1 като гост, която изведе състава на Любослав Пенев на върха в класирането.

Ивайло Чочев.

Първо, искам да благодаря на всички треньори и на момчетата за тази победа в Пловдив и за цялото представяне от началото на сезона. Обичам да играя и играя в момента дефанзивен полузащитник, почти винаги съм играл на тази позиция, при контузени и наказани съм играл и на други позиции. Може би съм доста по-отговорен, цялото ми мислене е насочено към моята дъщеричка, вече има някаква сила в мен, тя е на първо място, всичко останало остава на заден план“, започна той.

Чочев си пожела завършек в тройката в края на сезона. „Точките, които имаме, като погледнем калсирането, няма как да няма повече изисквания, има и по-голямо напрежение, другите отбори вече се фокусират върху нас. Отборът има по-голямо самочувствие, това ни задължава да се представяме по-добре, надявам се да продължим с добрите изяви и накрая да запазим място в тройката. Мисля, че е същото както миналата година. Не усещам по-специално внимание от защитниците, радвам се, че продължавам да вкарвам и помагам на отбора да печели точки. Мисля, че имаме 22 основни и равностойни футболисти – доста често правим ротации, щом така хората и анализаторите го казват, може би е така – може би след Лудогорец сме с най-дълга скамейка и широк състав. Това ни е от полза, тренираме по-добре, когато на някой не му върви играта, може да влезе негов достоен заместник“.

Разбира се, колкото се може по-напред да стигнем за Купата, тя е най-прекият път за трофей, докато първенството е доста по-дълго, над 30 мача се играят. Това ще е най-добрият завършек на сезона, ако се класираме за евротурнирите. Мисля, че с амбициите на нашия клуб, треньор и ръководство, с работа и дисциплина до края ще се борим за място в Европа. Това ще е плюс за всички наши млади момчета и футболисти да се развиват. Равностойни отбори, още е доста рано да се каже, отборите са събрани в една-две точки. Може би зимната селекция ще окаже влияние, започват наказания, тежки терени“, завърши Чочев, чийто отбор приема Черно море в мач от 13-ия кръг на Първа лига в неделя, 9 октомври, от 20:15 часа на стадион „Витоша“ в Бистрица. /БГНЕС