Ивайло Чочев: Уважавам мнението на Кръстаич, не съм разочарован, а мотивиран

"Уважавам мнението на Младен Кръстаич. Той обикаля всички мачове и гледа. Радващо е, че имаме трима национали от нашия отбор. Значи работим добре и вървим в правилната посока. Ще се опитам да се подобря и да се представя още по-добре, за да бъда извикан следващия път. Всеки, който играе футбол, иска да е в представителния отбор на България. Не съм разочарован от решението на треньора, а вероятно то ще ме мотивира още“, обяви халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който беше отличен футболист номер 1 на месец август в анкета на спортните редакции, предаде репортер на БГНЕС. През този период той вкара 6 гола, два, от които от дузпи.

Ивайло Чочев.

"Записахме доста победи, така че се радвам за наградата Но тя е и заради представянето на отбора, каза Чочев в началото на пресконференцията.

"Чувствам се добре и физически, и психически. Това е защото имаме много добър тренировъчен процес. Малко се развали настроението в съблекалнята след загубата от Ботев Пловдив, но се надявам, че с победи в предстоящите мачове ще се върнат и усмивките“, обясни атмосферата в съблекалнята на тима си халфът.

"Как се адаптират новите? Ради Кирилов, ние го познаваме добре. Невероятен футболист, бил съм в националния заедно с него, много добро момче. Сердюк се доказа в Черно море. Надявам се, че ще вдигнат класата на отбора и ще заиграем по-добре“, коментира Чочев.

След това отбеляза положителното влияние на треньора Любослав Пенев върху отбора: "Мисля, че се вижда – след идването му възходът ни е безспорен. Неговото пристигане е положително за нашия отбор. Присъствието му мотивира играчите и ни кара да даваме повече от 100 % . Знаем какъв футболист е бил. До момента сме допуснали две загуби – можеше да ги избегнем, но не дадохме може би всичко“.

По повод липсата на Чочев в отбора на България за мачовете с Република Северна Македония и Гибралтар и изказването на Пенев, който го нарече "в момента най-добрият български футболист", играчът отговори: "Аз не се чувствам най-добър, но се радвам, че моят треньор го казва. Старая се да давам най-доброто от себе си и да заслужа доверието му. А кой е най-добрият, има си треньори да преценяват." /БГНЕС