Ивайло Петев: 2:0 не е малък турнирен резултат, но ние нямаме друга алтернатива

2:0 не е малък турнирен резултат, но ние нямаме друга алтернатива. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев след поражението на шампионите от косовския първенец Балкани с 0:2 като гост в мач от първи квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани не изиграха добър двубой и ще трябва да наваксат пасив на реванша на родна земя идната сряда.


„Особено първото полувреме. Изключително много брак в подаванията. Бяхме бавни. Не разпознавахме ситуацията - кога трябва да подадем, кога трябва да се надиграваме. Това първо полувреме може би е едно от най-лошите откакто аз съм тук. Мачът е свършил. 2:0 не е малък турнирен резултат, но ние нямаме друга алтернатива. Трябва да направим всичко възможно да го стопим“, започна той.

Специалистът бе категоричен, че тимът няма право да изглежда по този начин. „Тези момчета показаха с всички сили как искат да победят. Миналата година не е случайно това, което направи Балкани. Казах, че ако днес сме под 100%, ще имаме проблем. За жалост, излязох лош пророк. Това трябва да ни е обица на ухото. Нямаме право така да изглеждаме. Не съм видял наченки на отпускане в самите играчи и затова големият въпрос е защо изглеждахме така“, продължи наставникът на Лудогорец.

„Това е големият въпрос за мен. Ако имах някакви индикации, щях да взема мерки. Не мога да кажа - не съм в главата на футболистите. Не искам да вярвам, че е имало някакво подценяване, защото ние говорихме три дни. Мачът е свършил и трябва да се концентрираме в това, което ни предстои. 2:0 не е малък резултат, но вие видяхте, че в последните 20-25 минути имахме няколко ситуации, в които можехме да отбележим. Ще направим всичко възможно да стопим този резултат в сряда“.

Петев остана обнадежден от второто полувреме. „Аз мисля, че второто полувреме беше по-добро от първото. Имахме ситуации, имахме и греда, но като контрол на топката, може би, противникът се прибра, което е логично. Лош мач за нас. Ние имахме план, по който трябва да играем, но действахме бавно. Това остава анализ за мен. Трябва да покажем грешките, защото днес ги допуснахме много“, каза още Петев и добави по отношение предстоящия мач с Крумовград от първия кръг на първенството ни в петък вечер: „Мачът за първенството е важен. Всеки един мач за нас е важен. Най-важният мач за нас сега е в петък и трябва да направим всичко възможно, за да го спечелим“, завърши той. /БГНЕС

Категории: