Иван Ченчев оглави комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

Иван Ченчев от БСП за България бе избран за председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта в 47-то Народно събрание. Ченчев бе част от комисията в продължение на четири години в 44-то НС, като е бил народен представител в още три парламента. Той е възпитаник на Националната спортна академия, по професия е журналист, като е работил в различни медии. Преди години бе начело на пресслужбата на ЦСКА.

Иван Ченчев

Един от заместник-председателите на комисията е депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, който два пъти бе министър на младежта и спорта. Другите заместници в комисията са Инна Иванова от Продължаваме промяната, Сезгин Мехмед от ДПС и Цвета Галунова от Възраждане, а сред членовете е и Стефан Апостолов от ГЕРБ, който е футболен съдия и бе сред кандидатите за новия Изпълнителен комитет на БФС, но не бе избран.

Другите членове на комисията са Александър Тодоров (ИТН), Васил Зашкев (ДБ), Венцислав Петков (ИТН), Георги Гвоздейков (ПП), Иван Петков (БСП), Иван Червенков (ГЕРБ-СДС), Илиана Жекова (ГЕРБ-СДС), Йордан Терзийски (ПП), Мирослав Иванов (ПП), Петър Куленски (ПП) и Севим Али (ДПС). /БГНЕС