Иван Иванов: Взаимодействието с енергийните дружества има важна роля за КЕВР

В навечерието на професионалния празник на българските енергетици – Деня на енергетика, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изпрати поздравителен адрес до ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД. Празникът се чества от 1967 г. насам и се отбелязва ежегодно всяка предпоследна неделя на м. юни.


В поздравителния адрес се казва:

„По повод Деня на енергетика – 18 юни, от името на членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране и лично от мое име, бих искал във Ваше лице да отправя най-сърдечни поздравления до работниците и служителите в АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД във връзка с техния професионалния празник. Благодарение на високия им професионализъм, отговорност и дисциплина, отрасълът осигурява енергийната сигурност на страната и е ключов фактор за развитието на българската икономика.

Взаимодействието с енергийните дружества има важна роля в дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране. Значителна част от нашата работа е свързана с регулацията на отношенията в енергийния сектор, с цел неговото устойчиво развитие в контекста на ускорена либерализация на пазара на електроенергия и на процесите на енергийна трансформация в световен мащаб. Искам да изразя удовлетворението на Комисията от установения ползотворен диалог с АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД и вярвам, че в условията на досегашното много добро сътрудничество ще откроим най-добрите решения на новите предизвикателства пред сектора.

Уверен съм, че българските енергетици посрещат своя професионален празник горди от постигнатите резултати и с амбицията за активно участие в по-нататъшното развитие на енергийния отрасъл.

Пожелавам на всички тях много здраве, благополучие, професионални и лични успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“, се казва в поздравителния адрес. /БГНЕС