Иван Христанов: Думите на Събев трябва да бъдат чути

Думите на Николай Събев, който поиска оставката на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, трябва да бъдат чути. Това заяви бившият депутат от ПП Иван Христанов, предаде БГНЕС.

„Думите на Събев подсказват проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите“, написа Христанов в социалната мрежа.

Той припомни, че преди два месеца се е оттеглил, защото „тонът на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи“.

„Имаше и друга причина - отказах категорично да участвам в заговор за свалянето на ръководството на Продължаваме промяната. Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малцина дръзваме да я платим“, каза още Христанов.

По-рано бившият транспортен министър в кабинета „Петков“ поиска оставката на Асен Василев и Даниел Лорер. Според Събев те трябва да напуснат и „Продължаваме промяната“.

„Ако са почтени, Асен Василев , Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП“, написа Николай Събев след като стана известно, че коалицията ППДБ губи изборите с около 2 процента от ГЕРБ-СДС. /БГНЕС