Иван Налбантов: Творци като Стефан се програмират на Олимп

Стефан Данаилов е загуба за нацията, такъв артист не се ражда всяка година или десетки години. Хора като него – творци, се програмират на Олимп и когато е необходимо се изпращат по различни страни. Във Франция това бе Жерар Филип. Стефан Данаилов е усмивката на България.

Това заяви пред бТВ актьорът и писател Иван Налбантов, в деня, в който осъмнахме с тъжната вест за кончината на легендарния Стефан Данаилов.

Стефан Данаилов обичаше еднакво целия български народ и сега целият български народ ще скърби за него, заяви Налбантов и отбеляза: Има неповторими артисти, незамени няма. Той е неповторим и е заменим като всички нас.

Неговите ученици са толкова много, че те вече командват добрия вкус за български театър и кино, каза още Налбантов.

Актьорът, който е един от най-добрите рецитатори на България, рецитира част от поема на Иван Радоев по повод загубата на приятел:

„Прощавай, приятелю, Ти вече отиваш Няма музика, няма желание Ти вече все ще пътуваш, все ще вървиш Ще растат между нас разстояния Ще отиваш далече във времето, както едра звезда в небето възлиза И тогаз ще те види и слепия, който не можа да те види от близо”. /БГНЕС