Иван Петков: Полша е сред топ отборите в Европа

Селекционерът Иван Петков коментира след победата на България над Чехия с 3:0 гейма, че тимът му ще се опита да неутрализира силните страни на Полша в последния мач от група В на Евроволей в Пловдив.

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков.

"Щастливи сме от победата. Емоциите трябва да ги контролираме. Имаше разлика в нивата на двата отбора, без да подценявам по никакъв начин отбора на Чехия. Имам респект към тях като отбор, като отделни състезателки, с треньора им се познаваме, но за мен нашият отбор е на по-високо ниво и трябваше да покажем разликата на игрището. В първия гейм беше тежко за нас. Но според мен и мисълта ни беше насочена и към мача с Полша“.

След като спечелихме категорично втори гейм, очаквах малко колебания в третия. А в края на третия гейм при голяма разлика се поотпуснахме. Полша е от топ отборите в Европа, неслучайно са единствените без загуба в нашата група. Сега ще се подготвим с анализите, за да бъдем и готови, и настроени по най-добрия начин за победа срещу тях - да се опитаме да неутрализираме силните им страни", заяви Иван Петков. /БГНЕС