Иван Топчийски: Преди три дни разбрах, че влизам в ръководството на "Булгаргаз"

Преди три дни ми се обадиха от БЕХ и разбрах, че ще заема директорския пост. Това каза новият председател на борда на директорите на дружеството Иван Топчийски пред БТВ.

Моята работа ще бъде свързана с администрацията, финансите, екипа към СД, уточни той. "Финансите, търговията и правната част са трите важни сектора за дружеството. Одитирал съм Булгаргаз през 2005-та година и познавал бизнесмодела на дружеството".

Нямам допир с газовия сектор, моята работа е свързана с финансовата експертиза, допълни Топчийски.

"Не съм запознат с отношенията на г-н Йоцев с Газпром, но е нормално да има допирни точки с доставчиците. Той не е бил на позиция да създава конфликт на интереси. Г-жа Славова има сериозен допир, била е 21 години юрист на Дружеството, г-н Йоцев е бил финансов директор на "Булгаргаз" преди да отиде в частна компания. Разбира се, че имат опит", каза Топчийски.

Относно Антон Адамов, който бе сочен за управител на нощни клубове, той уточни, че когато е говорено с него да стане част от Борда, са обсъждани само опитностите му в газовия сектор. Той е участвал в управление на енергийни проекти, допълни Топчийски.

Такова е решението на СД на БЕХ - дали ще е в петък вечерта или в понеделник, важно е какво ще се прави занапред, - така председателят на Борда коментира уволнението на стария борд на директорите в петък, в 17.30 ч.

Не съм наясно какво съдържа проверката на Дружеството, но има факти и доказателства за това, че цената на газа в момента не е оптимална, и че би трябвало да се потърси промяна на това, допълни Топчийски Той отрече да знае за какво е проверката на ДАНС в компанията./БГНЕС