Иван Василев: 1450 лв. да бъде заплатата в детското здравеопазване

"8 млн. допълнително ще отидат за лечебните заведения, 1450 лв. от 1 април, ако бъде гласуван бюджетът, ще станат възнагражденията за ангажираните специалисти в сектор детско здравеопазване”. Това заяви Иван Василев заместник-кмет по финанси и здравеопазване, предаде репортер на БГНЕС.


Заместник-кметът Иван Василев и кметът на София Васил Терзиев се срещнаха със синдикатите в сградата на Столична община.

„Осигурените допълни средства от 8 млн. лв. за лечебните заведения ще покрият рамките на колективния трудов договор за лечебните заведения“, обясни Иван Василев и продължи: „Също така за детското здравеопазване ще достигнем рамките на текущия колективен трудов договор, а през следващите седмици заедно със синдикатите ще водим активен разговор за подписването на нов колективен трудов договор, където ще търсим допълнителни средства за увеличение на заплатите и възнагражденията на заетите в сектор детско здравеопазване“, коментира заместник-кметът по финанси и здравеопазване. Той благодари на предложенията от групите на ГЕРБ-СДС, както и на БСП за конструктивните предложения. „Утре ще внесем в СОС предложенията за увеличението от 8 млн. лв. и 1450 лв. от 1 април да станат заплатите на заетите в сектор детско здравеопазване“, коментира Иван Василев.

Кметът Васил Терзиев поясни, че със синдикатите са имали ползотворна среща и припомни отпуснатите средства от 8,5 млн. лв. за допълнително възнаграждение, 6 млн. за техника и ремонти за подобрение на условията за труд. „Дискутирахме проблемите с намирането и задържането на нови специалисти за системата и сме наясно, че това, което сме заложили допълнително в бюджета е само една нужна първа стъпка, но ще продължим да работим заедно, за да изпълнени всички колективни трудови договори, които са пред нас, за да може хората да получават достойно възнаграждение“, каза още Терзиев. Той също благодари на останалите общински съветници от другите политически групи, като уточни, че е имало обединение. /БГНЕС