Иван Василев: Аз съм рекордьор на Гинес по тъпотия - с лични пари оправям осветлението на държавна земя

Босът на Локомотив София Иван Василев се надява отборът да се завърне на стадиона в "Надежда" още за първия или втория домакински мач от предстоящия сезон. Той призна, че е изтеглил кредит от 615 000 лева, за да оправи осветлението, тъй като не е получил никаква помощ от държавата.

"Важното е, че изкопахме дупките за осветлението. От кого да получим помощ? Къде е държавата? Аз съм рекордьор на Гинес по тъпотия. С лични средства оправям осветлението на държавна земя. Да изтегля личен кредит - това ли е перспективата на българския футбол?", обяви той преди първата тренировка на тима за новия сезон.

"Изтеглил съм личен кредит в размер на 615 000 лева с ДДС. Надявам се, ако не за първия, то за втория мач да се върнем у дома. Локомотив София е институция - това ще се разбере, когато нашата публика се завърне. 323 000 лева ми е струвал наемът на стадион “Васил Левски” за миналата година. Този клуб ме е създал като човек. Животът ми е минал тук. Имам голямо сърце и емоциите ме водят. Това е разликата от мен и останалите", сподели още Иван Василев.

"Очаква ни по-добър сезон от предишния. Мисля, че бях достатъчно лоялен към Иван Колев, както и той към мен. Две години са достатъчно дълго време за работа. Търся нещо ново и затова се спрях на този екип. Надявам се сезонът да бъде добър, защото на Локомотив не му отива да играе в групата на изпадащите.

Имахме много проблеми и не можехме да излезем в оптимален състав. Това доведе до няколко загуби, които се отразиха на класирането. Малка е почивката до следващия сезон. Другият месец започваме шампионата и се надявам, че ще привлечем добри попълнения", добави собственикът на тима.