Иванов: Ако ПП не внесе кабинет, ще понесе сериозни негативи

Ако “Продължаваме Промяната” не внесе кабинет с втория мандат, ще понесе сериозни негативни последствия. Това заяви Иван Иванов от БСП по Нова тв.

“ПП очевидно са разбрали важността на тежестта, която има това тяхно задължение да съставят правителство с втория мандат”, допълни Иванов.

Той бе категоричен, че ако от партията поставят ултиматуми на БСП те няма да подкрепят кабинет с втория мандат. Но посочи, че много от приоритетите им съвпадат. Като такива той изброи: МРЗ, социалните ангажименти на държавата, преизчисляването на пенсиите, увеличаване на доходите.

Иванов заяви - БСП няма да отстъпи от смесеното гласуване. “Мисля, че ПП подхождат правилно като оставят на страни този въпрос, защото той предварително ще обрече на неуспех подобни разговори, а те за тях са изключително важни”, каза депутатът.

Възможно ли е споразумение между ПП, ДБ и БПС за приоритетите, които си поставят партиите при евентуално бъдещо правителство, начело с академик Денков - според Иванов е “нормално и редно” БПС да го изиска. /БГНЕС