Иванов: Ръководството на „Сортови семена елит ЕАД”, назначено от ГЕРБ, саботира държавата

Дружеството „Сортови семена елит ЕАД” саботира действията на правителството, както и успокояването на пазара. Настоящето ръководство е назначено от правителството на ГЕРБ.

Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов на пресконференция днес във връзка със закупуването на необходимите количества зърно за продоволствени цени, предаде репортер на БГНЕС.

От ръководството на дружеството са подали заявленията си за напускане, но с това блокират процедурата за смяна, каза още Иванов, обяснявайки го с едномесечното предизвестие, което трябва да има по договор.

Приканвам ги още веднъж да подадат оставки и да напуснат това дружество. Това е едно грубо и грозно действие от страна на политическа партия ГЕРБ. Това е част от кампанията, която иска да постави на колене българските граждани и държавата. Подобни действия ги считаме, като саботаж, каза министърът.

В Министерски съвет ще бъдат представени алтернативни варианти, каза още Иванов и отбеляза, че приоритетът на Министерството на земеделието е да се справи с продоволствената криза в страната.

Министърът заяви, че обвиненията за чистка и злоупотреби от негова страна са безпочвени.
Ако се говори за някаква чистка, то при 161 горски стопанства, едва 12 души са сменени, което е по-малко от 10%. Ако искат и мен да ме обвинят, че ходя на лов със съселяни, това не е вярно, каза той. /БГНЕС