Иванов: Дунчев защитава активисти на ГЕРБ

За твърденията на Дунчев, които е твърде вероятно да са подтикнати от личните му амбиции в горския сектор споделям мнението на госпожа Нинова за неговото желание да заеме този пост. Изненадам съм, че в такъв тежък момент Дунчев се занимава с личните си проблеми като иска да сложи динена кора. Това каза земеделският министър Иван Иванов пред БНТ.

Оказа се, че това не е мнение на „Продължаваме промяната“. В този сектор има оживление, защото промените, които правим са с цел да бъде изгонена горската мафия, добави Иванов. Една от причините за атаките са някои от тези фирми, които спекулираха на пазара. Направени са 60 000 проверки, над 900 протокола са съставени, както и актове. Не крием кадровите промени, подчерта Иванов.

Данните, които иска Дунчев са лични данни, които са защитени по закон. Той може да дойде в министерството и да се запознае с всеки един от тези хора. Изненадам съм от твърденията му, защото голяма част от хората, които той защитава са активисти на ГЕРБ, добави още Иванов. От 6 предприятия само на едно горско е сменен директорът и това е в Сливен, съобщи Иванов. /БГНЕС