Ивашка сломи Имер и е първият съперник на Григор в София

Иля Ивашка се класира за втория кръг на тенис турнира от сериите АТП 250 в София, след като преодоля Микаел Имер в истински маратон след 7-6 (8), 4-6, 7-5. Срещата продължи близо три часа и 25 минути.

Иля Ивашка.

Първият сет стартира с ранен пробив за представителя на Беларус. Той сервираше за частта при 5-4, но се пропука, а след нов брейк и аванс от 6-5, отново допусна колебания и позволи на шведския си опонент да стигне до тайбрек. В дългия гейм Имер спаси три сетбола, но при четвъртия не успя да се справи и така Ивашка поведе в резултата. Втората част бе решена от един-единствен пробив в полза на Имер, дошъл в третия гейм.

И заключителният трети сет бе изключително оспорван и драматичен, като Ивашка на два пъти повеждаше с пробив, но и двата пъти Имер се завръщаше в борбата. В крайна сметка, беларусинът направи трети брейк, който този път съперникът не съумя да върне, и с това спечели и мача. Ивашка направи два уинъра и седем непредизвикани грешки повече от Имер, но все пак се добра до победата.

Беларусинът е първият съперник на нашия Григор Димитров, като двамата ще се изправят един срещу друг в сряда не преди 18:00 часа българско време. Ивашка и Димитров имат два мача помежду си, като си размениха по един успех миналата година. Григор спечели в два сета в Женева, докато беларуският тенисист се наложи във Вашингтон. /БГНЕС