Ивайло Иванов и Янислав Герчев: Мечта ни е да сме олимпийски шампиони - ВИДЕО

Ивайло Иванов почти си осигури квота за Олимпийските игри в Токио през 2020, където по думите му ще гони медалите.

3000 и 1000 лв са премиите на родните джудисти Ивайло Иванов и Янислав Герчев за страхотното им представяне на последното Гран При в Маракеш, предаде репортер на БГНЕС. Иванов спечели златен медал в категория до 81 кг, докато Герчев грабна бронзовото отличие в кат. до 60 кг. Двамата бяха отличени заедно с техния наставник Атанас Герчев от доц. д-р Румен Стоилов и Даме Стойков - президент и вицепрезидент на българската федерация по джудо.

Междувременно Румен Стоилов заяви, че България вече е подала документи за домакин на Европейското първенство през 2021 г., което показва амбициозните цели на федерацията да превърне страната ни в европейски и световен джудо център. "Когато има лагери и се тренира сериозно от най-малките до най-големите, резултатите са на лице. Явно пътят ни е правилен: централизирана подготовка, от лагер в лагер. Така се печелят медали", допълни Даме Стойков.

"Ръката ме болеше по време на цялото състезание, но в крайна сметка се получи добре. Доста се чудех дали изобщо да участвам в Маракеш, но успях да се концентрирам и залегнах на кондиционни тренировки. В момента имам квота за Олимпийските игри (около 480 точки), но все още нищо не е гарантирано. Целта е да минем 1300-1400 точки, за да сме сигурни. Сега предстои лагер на Белмекен, а след това сме на Гран При в Турция и после пак лагери. Голямата ми цел е медал от Игрите в Токио, дай боже златен", каза двукратният сребърен медалист от Европейски първенства Янислав Герчев.

"Семейството и всички близки, които ме подкрепят ми помогнаха да превъзмогна контузията и да спечеля турнира", заяви Ивайло Иванов. "Аз съм 25 дни на Белмекен, защото имам повече точки и ще пропусна турнира в Анталия, за да се подготвя по-добре за Европейските игри и Световното първенство през лятото. Имам 1250 точки в момента, но още един или два медала ще са гаранция на 1000%. Взаимното уважение между нас като състезатели и ръководството от друга страна е на лице и е уникално. Винаги съм мечтал да бъдем екип", завърши Ивайло Иванов. /БГНЕС