Ивелин Попов: Решението да напусна Левски съм го взел още преди няколко месеца

"Решението да напусна Левски съм го взел още преди няколко месеца. Много от нещата не ги знаете и не са казани. Хората в клуба усещат и, ако те преценят, нека да кажат какво сме си говорили, когато им казах, че желая да напусна. Пожелавам успех на Левски и да кажа, че решенията в живота са си лично мои и никой няма право да ме съжди", обяви Ивелин Попов по време на официалното си представяне пред медиите като футболист на Ботев Пд.. Нападателят, ще играе с фланелка с №10 при "жълто-черните".


"Много се радвам днес да съм тук. Първите ми впечатления са доста позитивни. Въпрос на време е отборът да започне да побеждава и да радва своите фенове", продължи бившият капитан на националния отбор.

"С много от момчетата се познавам. През годините сме се засичали и в националния отбор, играли сме заедно. Атмосферата ми е позната. Знам какво означава Ботев и в какъв клуб отивам.

Засега всичко е перфектно. В съблекалнята се говори на няколко езика, но първите ми впечатления са добри.

С Тодор Неделев сме деляли 7-8 години една стая в националния отбор. Винаги с него сме си коментирали, че искаме и ще се радваме един ден да играем заедно в Ботев. Вчера сме се чули десетина пъти с него. Много е щастлив за мен. Той е един от символите на Пловдив. Не знам в детайли ситуацията около неговия трансфер, но моето мнение е такова: Някой, ако е сбъркал – има грешка, има и прошка. Всеки един от нас тук е бъркал.

Финансовият въпрос никога не е стоял на първо място за мен. Имаше и по-добри оферти. Но аз искам да помогна и да видя усмивката на феновете на Ботев по трибуните.

Станислав Генчев ми е бил и помощник-треньор в националния отбор, когато наставник беше Красимир Балъков. Познаваме се. Въпрос на време е отборът да тръгне. Трябват няколко победи, за да се върне увереността. Само работа и постоянство", заяви още Ивели Попов пред медиите. /БГНЕС