Ивелин Попов: Връщам се с амбиция и мотивация Левски да печели титли и купи

Връщам се с амбиция и мотивация Левски да печели титли и купи. Това заяви завърналият се на „Герена“ Ивелин Попов на официалното си представяне като ново попълнение на „сините“, предаде репортер на БГНЕС. Попето е юноша на столичния гранд и пристигна от руския Сочи, където ще завърши на второ място в крайното класиране на руския шампионат.

Той заяви, че не е имал никакви колебания дали да приеме предложението на старши треньора Станимир Стоилов и че когато става въпрос за Левски, парите нямат абсолютно никакво значение. „Първият контакт го осъществихме със старши треньора Станимир Стоилов ноември месец. Никакви колебания, никакви мисли не е имало да приема предложението. Конкретният отговор вече го бях дал края на март, началото на април. Минаха около 17 години – все пак, знаете, че на 17 години мислиш по един съвсем различен начин. Тогава може би съм искал да ми се даде по-бързо шанс – когато си млад, бързаш, кръвта ти кипи. Така се е получило, моят път досега мисля, че съм си го извървял удачно – Левски го е имало през това време и ще го има вечно. Връщам се с амбиция и мотивация Левски да е много силен отбор, да печели титли и купи, да играе в Европа“, започна Попето.

Ивелин Попов.

Имам амбиция да се докажа на сегашните треньори и ръководители, също така феновете, които крепят отбора в момента. Много неща – много история, много приятели левскари, които ме запознават с това как стоят нещата отвътре. Даже имам случка за мача с Лудогорец – човек, който е искал да продаде два билета, но в крайна сметка са били купени. През годините съм се старал да си подредя къщичката. Парите нямат абсолютно никакво значение, когато става въпрос за Левски. 12 години в чужбина, това е 12 години лагер. Ставаш войник и тук ще продължи да бъде така – аз съм родител, мъж, съпруг. Влизам си в същия коловоз както в чужбина, с тази разлика, че тук имам приятели и познати. По принцип ги познавам всички, изключително съм щастлив, че със Сочи ще завършим на второ място, а новият ми клуб е носител на Купата на България. Всички, цялото семейство, баща ми, жена ми са щастливи. Не искам, но като говорим за Левски то ти трепва под лъжичката. Не искам да плача, но всички са щастливи“, добави през сълзи бившият национал.

Аз много пъти съм казвал, сменял съм много треньори – казвал съм, че Станимир Стоилов е един от хората, от които съм научил най-много. Той ти помага за цял живот, много са факторите – просто съдбата си знае работата и се радвам, че така се случи. Потенциалът ми се вижда, че на нито един пост не отстъпваме на другите отбори. Левски е в една прекрасна серия от победи и игри, искрено се надявам, че отборът ще изглежда още по-солидно. Оферти имах, да, няколко. Със сигурност, всички знаете, че финансовото състояние на Левски не е цветущо. Не съм разглеждал другите оферти. Когато Станимир Стоилов ти се обади, това е голяма чест. Позицията ми на терена не сме я обсъждали, играл съм на всяка позиция без централен защитник – за Станимир Стоилов и Левски ще направя много повече, отколкото съм правил в чужбина. Когато в треньорската съблекалня, на няколко метра има футболисти, които са печелили абсолютно всички, целите и амбициите на нас футболистите не могат да се различават на тези, които са до нас. Все още не се знае, защото има още два кръга до края на шампионата. Други отбори не са ме търсили“, увери той, коментирайки и евентуалния си пост на терена.

За съпругата ми не знам, но мисля, че няма намерение да се връща на сцената. Моят глад за успехи е много голям, искам да сбъдна своя мечта, на семейството си – имам стотици приятели, които искаха да се върна тук. Аз съм длъжен и го искам да има титли, купи, радост, любов, защото тази любов крепи Левски. Понякога любовта и позитивната енергия значат много повече от парите. Разбира се, аз още вчера се появих в съблекалнята. Най-радващото е, че младите момчета тук искат да прогресират и да се развиват. Винаги съм готов за съвети. Футболист е едно, треньор е съвсем различно. Аз обичам да играя в центъра на терена – според мен най-добре се чувствам там, но всеки треньор преценява за даден мач. Дали други футболисти биха се върнали в Левски? Нямам представа. Да, с ЦСКА Москва играехме, имах неизлекувана контузия на десния прасец – 20-та минута се получи едно разтежение, докторите казаха, че до 3-4 седмици ще бъда готов. Искам да благодаря на Сочи, че ми влязоха в положение и ми позволиха да се лекувам тук в България“.

Попов сподели, че е бил готов да помогне на националния отбор, но не е бил търсен от селекционера Ясен Петров, като разкри още, че е имал сериозни оферти преди и от Лудогорец, и от Левски, когато собственик беше Васил Божков. „Искам след няколко дни пак да направим пресконференция и да се чувствам успял с успехите на Левски. До момента, ако говорим, мисля, че съм се справил. Всичко си е в неговата глава, ако иска ние с мама винаги ще му помагаме. Той си треньора в Септември. В чужбина по по различен начин се тренира, самият начин на живот е различен. Тези години ми се отразиха добре, защото нямах проблеми с килограми. Най-тежката си контузия получих на 32 години. За националния отбор, 2019 г., когато изиграх последния си мач, казах, че давам път на младите. Ясен Петров ми каза, че с „каквото можем, ще си бъдем полезни“. Казах, че съм готов да помогна, но търсене не е имало към мен. За Лудогорец преди години имаше сериозна оферта, но няма смисъл да се връщаме назад. И от г-н Божков, когато беше още на „Герена“, умопомрачителни цифри, но мисля, че сега е точният момент“, завърши той. /БГНЕС