Ивет Горанова е на финал в Токио

Ивет Горанова се класира за финала на олимпийския турнир по карате в Токио, след като победи австрийката Бетина Планк в полуфиналите на категория до 55 килограма. Горанова се наложи над съперничката си с 4:3, за да стигне до мача за златния медал, който по програма трябва да започне в 14:50 часа, но заради забавяне в програмата би трябвало да бъде малко по-късно.

Ивет Горанова

21-годишната българска каратека, която спечели и трите си мача в груповата фаза днес, започна по-уверено срещата и с три добри атаки натрупа преднина от три точки, но малко преди края Планк успя да изравни с едно точно действие. Малко след това Горанова си върна преднината с добра контраатака, след което удържа аванса си в последните секунди, за да стигне до ценния успех.

Във финала на надпреварата Горанова ще срещне украинката Анжелика Терлюга или Цуюн Уън от Тайван.

Преди това Горанова започна по страхотен начин участието си в надпреварата, след като записа три поредни победи в груповата фаза. На старта българката надви тайванката Цуюн Уън с 5:2 в оспорван мач от група А, след което категорично надигра световната номер 1 Серап Озчелик от Турция с 5:1. В последния си двубой Горанова победи иранката Сара Бахманаяр с 5:2 за трети пореден успех.

"Не е време за приказки, не сме си свършили работата, но златото е наше. Имаме сили за още колкото трябва срещи, няма какво да ме спре. Нямам респект към нито една и не се притеснявам от никого", обяви Горанова през БНТ след края на груповата фаза. /БГНЕС