Ивет Горанова: Следващия път ще вземем реванш

Следващия път ще вземем реванш. Това заяви уверено олимпийската ни шампионка от Токио Ивет Горанова при завръщането си на Летище София след европейското сребро от първенството в турския град Газиантеп, предаде репортер на БГНЕС. В реванш от спора за олимпийската титла в Токио миналото лято, нашата състезателка отстъпи на украинката Анжелика Терлюга с 3:11 в спора за трофея.

Доволна съм от представянето си. Разбира се, след финалната среща имаше леко разочарование, но то беше само моментно. След това, като се позамислих малко върху нещата – това също е голям успех за мен, европейско сребро нямам досега, имам само бронз. Доволна съм, видяхме къде са ми грешките. Допуснахме няколко тактически грешки, ще ги поправим и скоро ни предстоят нови състезания“, започна тя.

Ивет Горанова.

Горанова е мотивирана в следващия си финал на европейско първенство да ликува с титлата след спечелените досега бронз и сребро в кариерата си. „Да, има пак положително, стълбичката е нагоре, следващия път ще вземем златото. Мога да кажа, да, усетих хъса в моята съперничка – сега тя беше по-мотивирана. Виждах съмнение и у нея дали ще успее. Първата минута мина много добре за нас, след това допуснахме тактическа грешка и оттам-нататък тя придоби самочувствие, което й помогна да спечели битката. Това обаче не означава, че нещата ще стоят по същия начин следващия път“.

Това ми беше деветата среща с нея, аз имам повече победи над нея – всяка среща с нея е много трудна, тя е много опитна и хитра, но със сигурност следващия път ще вземем реванш". На въпрос на БГНЕС относно това дали Терлюга е най-тежкият й съперник на татамито, тя отвърна: „Тя и мога да кажа туркинята, те двете са ми най-трудни, може би и заради факта, че са хитри – това ме затруднява срещу тях“, допълни още родната каратистка.

Личният й треньор Ангел Ленков сподели, че според него съдиите са ударили едно рамо на украинката в спора за златния медал. „Мисля, че наистина го имаше това нещо, особено на техниката с крак, която й дадоха – за мен не отговаряше на всичките шест критерия, но случват се тези работи. В действителност първата минута протече под диктовката на Ивет, тя игра много силно, точно това, за което се бяхме разбрали да изпълни като тактически план. Поведе с 2:0 в резултата, не даде възможност на противника да развие играта и там се случиха тези леки неща, които обърнаха мача. Имахме възможност, гордея се с нея и за пореден път доказа, че е боец. Сигурен съм, че на Световните игри ще победи“, каза той, като самата Ивет поясни, че следващото й състезание ще бъде в американския град Бирмингам между 8-9 юли. /БГНЕС