Ивков за "Герена": Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното

"Беше обсъдена темата за стадиона, той се поинтересува какво се е случвало досега, дадохме му пълна информация какви са нуждите там и нашите възможности, запознахме го с нашата концепция. Той внимателно ни изслуша и вярвам, че ще направи собствена преценка как държавата да се намеси в полза на хората, защото това е държавна собственост. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното, възможното и без да се ощетява други". Това отговори на въпрос на БГНЕС изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков след срещата между ръководството на "сините" и новия спортен министър Радостин Василев.

Ивайло Ивков

На срещата в сградата на ММС присъстваха още собственикът на клуба Наско Сираков и старши-треньорът Станимир Стоилов. "Аз лично днес видях един човек, когото познавам от дълги години, тъй като ние упражнявахме една и съща професия, видимо с товар на плещите си. Един енергичен, способен млад мъж, който е решен да извърши необходимите промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. За нас това е достатъчно, не желаем да бъдем фаворизирани, искаме ПФК Левски да може да разчита на държавата като на майка, а не като на мащеха. Срещата беше изключително полезна, но спирам дотук с хубавите думи, защото е много важно как ще протекат отношенията ни в бъдеще", каза Ивков след срещата.

"Ние имаме отношения с държавата, а министърът на спорта е член и на Министерския съвет. От една страна дадохме наши послания, от друга страна имаме общи идеи, включително и по отношение на това как да бъде регулиран статута на професионалния футболист, как да бъдат разпределяни и какво да се направи, че футболните клубове да не бъдат тренирани като предприятия, които бълват продукция и печелят - със същите данъчни ставки. Запознахме го с текущото състояние, защото ММС чрез федерациите би могло да помогне много в тази насока, а той като член на МС би могъл да лобира, в най-добрия смисъл на думата, за всички клубове, с ясни правила, да могат да разчитат на държавната помощ. Чух нещо много важно от него, че иска футболът и спортът да стане държавна политика в тази страна. Не сме искали пряка помощ. Имаме нужда от ясни правила, Левски преди всичко трябва сам да се измъкне от тази ситуация.", допълни той.

На въпрос на БГНЕС относно притесненията на някои фенове на Левски, че Радостин Василев е свързан с ЦСКА, Ивков отговори: "Вярвам, че не емоциите и личните ни чувства трябва да ни водят, а това, което се вижда и случва. Нито ще се изхвърлям в хвалебствия, нито ще се отнасям подозрително. Аз винаги в живота си подхождам първоначално с доверие. Така ще направя и сега и по-нататъшните ни действия, и на нашата страна, и на ММС, ще покажат дали това доверие е било правилно да се даде в аванс или не". /БГНЕС