Изцяло затварят "Тракия" за ремонт на кошмарното трасе край Чирпан

В следващите близо два месеца ще се ремонтират и двете платна на 16,5 км участък от автомагистрала „Тракия“ – от 168-ми до 184-ти км, между пътната връзка с магистрала “Марица” и „Чирпан – Изток“.

Строителните дейности са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ – от 156-ти до 208-ми км.

Ремонтът на печално известния участък от автомагистрала „Тракия“ ще струва 70 млн. лева. Очаква се дейностите да приключат около 25 март.

По време на ремонтните работи ще бъде ограничено изцяло движението на АМ „Тракия“ между връзката с АМ “Марица” и „Чирпан – Изток“.

Трафикът ще преминава по обходни маршрути, както следва: В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“; В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“; От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан - Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.

От АПИ припомнят, че в края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Най-лошият участък на „Тракия“ е път-касичка В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. /БГНЕС