Изберете краставиците пред доматите за по-добра кожа

Всички хора могат да бъдат грубо разделени на „два лагера“ през лятото: почитатели на доматите и фенове на краставиците. Без ни най-малко колебание, през целия си живот екипът на „Ел“ фанатично се класираше в лагера на „Дон Домат”.

Преди две години в сайта на „Ел“ решихме да започнем серия от анкети на тема: „Какво се случва с тялото, когато ...“ - изяждате този или онзи продукт, добре, или го отказвате, както е при известните гастрономически „злодеи” - захар, сол или кафе. Сензацията беше предизвикана от споделен опит за консумацията на доматите! При подготовката на материала заедно с диетолози и специалисти по красота се оказа, че яденето на домати (как човек може да си представи световната гастрономия без тях ?!) не са толкова диетични и 100% здравословни. Не става дума дори за генните мутации, които се приписват на продукта. Оказва се, че тънката доматена кожа се прилепва плътно към чревните стени и на втория ден започва да гние в тялото ви. Но дори този факт не шокира най-много. Оказа се, че доматът - като най-активен представител на „червената гама“ на плодовете - има неприятна особеност: усилва възпалителните процеси в организма.

Доматите, според дерматолози, предизвикват един от колосалните проблеми за младежите - ужасно състояние на кожата. Акнето е подсилвано от консумацията на домати през лятото. Ако ви е по-лесно да се откажете от доматите, отколкото от цигарите, сладкишите и шестте чаши кафе на ден – направете го веднага! След като са го направили наши читатели твърдят, че са видели първите резултати след около месец и половина - кожата им е станала много по-чиста. Преминете в „лагера на феновете на краставиците” – салата със заквасена охладена сметана е чудесен заместител на доматената. /БГНЕС