Избраха състава на спортната комисия, временно ще я води Халил Летифов

Народното събрание избра състав на парламентарната комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. В нея ще има по петима членове от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, по трима от Възраждане и ДПС, двама от БСП и един от Има такъв народ.


По-рано днес депутатите отложиха избора на ръководство на отделните комисии, но гласуваха те да заработят с временни председатели още следващата седмица, тъй като без тях няма как да тръгне законодателният процес. Комисиите ще бъдат водени временно от председателите си от предишния парламент или друг член на същата партия. Това означава, че първото заседания на спортната комисия ще бъде ръководено от Халил Летифов от ДПС, който бе председател на комисията в 48-то Народно събрание.

В състава на комисията фигурират двама бивши спортни министри - Красен Кралев от ГЕРБ и Радостин Василев от ПП. Там са още състезателят по класическа борба Даниел Александров (ГЕРБ-СДС), бившият футболен съдия Стефан Апостолов (ГЕРБ-СДС) и Иван Ченчев от БСП, който няколко пъти е бил председател на комисията.

Пълен състав на комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта:

ГЕРБ-СДС: Валентин Милушев, Даниел Александров, Красен Кралев, Стефан Апостолов, Христина Георгиева

ПП-ДБ: Нели Димитрова, Радостин Василев, Венеция Нецова-Ангова, Кристина Петкова, Илина Мутафчиева

Възраждане: Веселин Вешев, Светослав Тодоров, Виолета Кърпачева

ДПС: Халил Летифов, Осман Мурадов, Байрам Байрам

БСП: Иван Ченчев, Петър Кънев

ИТН: Цветан Предов. /БГНЕС