Издигнаха трибагреника пред паметника на Незнайния войн

В центъра на София Националният трибагреник бе издигнат с военен ритуал на Паметника на Незнайния войн. На днешния ден Родината ни чества 146 години свобода от турско робство, предаде репортер на БГНЕС.


Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в столицата започна отбелязването на Трети март - денят на Освобождението на България. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.


Премиерът акад. Николай Денков участва в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния войн в София, отдавайки почит пред паметта на загиналите за свободата на България.


В тържествените прояви в столицата участваха още вицеприемерът и министър на външните работи Мария Габриел, заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Столична община Васил Терзиев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, Огнян Герджиков, Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици и множество граждани.


Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“. /БГНЕС