Все още нито следа от 12-годишния Александър от Перник

Продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна преди три дни в Перник, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Все още няма водеща версия за изчезването на детето, което е с аутизъм. Работи се по всички версии. В акцията по издирването участват полицаи, спасители от БЧК, много доброволци.

"Няма следа от Александър. Въпреки огромните усилия на стотици служители на МВР, на планинската служба, на дирекцията за аварийна безопасност към Столична община и изключително много доброволци. Пещери се обикаляха, стари кладенци, почти няма място от планината, което да не е обходено. За съжаление, без резултат".

Това каза пред БТВ кметът на Перник Станислав Владимиров.

"Трябваше всяко едно място да бъде обходено, за да има резултат. И хеликоптерът днес беше цял ден над Перник. Обследвани са няколко водоема в региона на "Калкас", които са проверени от водолазите. Екипи са влезли и в пещера, намираща се в посока към белодробната болница, но за съжаление няма никаква следа. Сигналите, които сме получили са десетки. Включително и за дрешки, които могат да бъдат свързани с детенцето и за хора, които са казали, че са го видели. Много дни минаха, студено е навън. Вече всичко е в Божиите ръце. Това дете просто се изпари", допълни Владимиров.

От полицията в Перник съобщиха тази сутрин, че непрекъснато се проверяват сигнали, постъпили от гражданите. Общо сигналите са 39 на брой, но за съжаление Александър все още не е установен. От полицията увериха, че се провряват всички записи от видеонаблюдението, изградено в Перник.

Няма рецепта, по която да се действа, няма шаблон. Всичко се проверява и всичко ще бъде установено, заявиха от пернишката полиция и призоваха хората да подават сигнали на 112, за да не се губи време. Съобщено бе и че органите на реда получават обаждания от хора, които мислят, че притежават "определени способности", готови да окажат съдействие.

Детето е обявено за издирване в цяла България. /БГНЕС