Издирваният за убийството в Костенец се е самоубил

Издирваният в продължение на 20 дни за убийство Стоян Зайков е намерен в района на Долна Баня, предаде репортер на БГНЕС.

Издирваният повече от 20 дни Стоян Зайков е засечен в гориста местност в близост до Долна Баня. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на извънреден брифинг тази нощ.

Към този момент няма данни и не е известно Зайков да е загинал по време на престрелка. По информация на вътрешния министър полицаите са направили само два предупредителни изстрела и те не са били в негова посока. Изстрелите не са били с цел да го наранят. Случаят се поема от следовател, тъй като има замесени служители на МВР.

Вътрешният министър беше категоричен, че няма данни някой да е помагал на Зайков. За това свидетелства и факта, че той е търсил храна по къщите в района – нещо, което не би се случило, ако имаше помощник.

БГНЕС припомня, че Стоян Зайков бе в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков. / БГНЕС