Изгражда се голям лагер за мигранти с подкрепата на Беларус

От беларуската страна на границата се подготвя изграждането на голям лагер за мигранти, се казва в публикувано днес съобщение на полското външно министерство в Туитър.

„От беларуска страна продължава подготовката за изграждането на голям лагер за мигранти на границата с Полша. Беларуските служби превозват необходимите материали”, се казва в съобщението.

В лагер близо до Кузница бяха доставени дърва и продукти. Беларусите се подготвят за дългосрочно влияние върху Полша и за дестабилизиране на нашата граница”, заяви в Туитър и граничната охрана на Полша.

Лагерът за мигранти се появи от беларуската страна на границата с Полша на 8 ноември, когато в района близо до граничния пункт в Кузница пристигнаха няколко хиляди мигранти. Те събориха част от огражденията от бодлива тел и направиха опит да пресекат границата. След това много от тях си устроиха там палатков лагер, в който сега, според полската страна, се намират около хиляда души. Други 2-4 хиляди, по оценка на полските служби, са се разположили по дължината на полската граница и периодично се опитват да проникнат в страната на групи от по няколко десетки човека.

В момента за сигурността на полската граница се грижат повече от 20 000 служители на силовите структури. /БГНЕС