Изхвърлиха бивш национал на България от футбола за една година

Бившият национал Иван Стоянов бе изхвърлен от футбола за една година, считано от 06.06.2022 година.

Нападателят на Загорец Нова Загора се забърка в скандал по време на друбоя от Трета лига срещу Несебър, когато в края на първото полувреме избута съдията Денислав Сталев, който е син на елитния рефер Йордан Сталев. Племенникът на Йордан Лечков е играл за ЦСКА и Лудогорец, като с "орлите" е шампион и голмайстор на елита през сезон 2011/12.

Наказание от една година отнесе и вратарят на Загорец Евгени Караманов, който също взе дейно участие в мелето, а Георги Георгиев е наказан за два мача. Клубът пък получи санкция в размер на 250 лева.

Ето и решенията на Дисциплинарната комисия:

"На основание член 25 от Дисциплинарния правилник се налага наказание ССП за една(1) година на г-н Иван Стоянов Иванов и г-н Евгени Руменов Караманов от ФК Загорец (Нова Загора) считано от 06.06.2022 година.

На основание член 22(2) б.К к.4 от Дисциплинарния правилник се налага наказание ССП за две(2) срещи на г-н Георги Йорданов Георгиев от ФК Загорец (Нова Загора).

На основание член 37(1) 22.2 от Дисциплинарния правилник се налага имуществена санкция в размер 250( двеста и петдесет) лева на ФК Загорец град Нова Загора". /БГНЕС