Изложба в Лондон за кралицата на модния подиум Наоми Кембъл

След четири десетилетия в модата, кралицата на модния подиум прави свое изложение.


Музеят на Виктория и Албърт в Лондон стартира „НАОМИ: В модата“, честване на дълготрайната кариера на модела. Изложбата, която ще бъде открива през юни, ще покаже запомнящи се дизайнерски тоалети, носени от Кембъл, един от най-разпознаваемите модели и чернокожи жени в света.

Събитието ще включва около 100 визии и аксесоари от най-големите имена в модата, от Chanel и Dolce & Gabbana до Versace, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen и много други, съобщи People.

Акцентите включват корсет, вдъхновен от колата на Тиери Мюглер от 1989 г., изработен от пластмаса и метал, розова рокля на Valentino в цвят на дъвка с пелерина от пера, които Кембъл носеше на Met Gala през 2019 г., и удивително високи обувки с платформа на Vivienne Westwood, носени от Кембъл по време на прочутата ѝ есен през 1993 г. на модния подиум.

Част от изложбата се фокусира върху личните и професионални отношения на Кембъл с покойния дизайнер, роден в Тунис Азедин Алая, който отвори парижкия си дом и студио за младата Кембъл. Тя вдъхнови работата му, докато той помогна за развитието на нейната кариера.

Изложбата ще продължи от 22 юни до април 2025 г. /БГНЕС