Изпълкомът на БФС насрочва днес дата за извънреден Конгрес през 2024

Днес ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС). То ще започне в Национална футболна база „Бояна“ в 13:00 часа и на него се очаква президентът на централата Борислав Михайлов да депозира оставката си и да бъде назначена дата за провеждане на извънреден Конгрес.

Изпълкомът на БФС трябваше да се събере още миналата седмица на база публикувано съобщение на официалния си сайт, но в крайна сметка то ще се проведе днес по обяд. Медиите и футболната общественост разбраха за деня на заседанието по време на изслушването на Михайлов пред Комисията по младежта и спорта в сряда – изслушване, на което бившият национал бе привикан във връзка със случилото се на протеста срещу футболния съюз в четвъртък, 16 ноември, преди европейската квалификация с Унгария, провела си при закрити врата.

Днешното заседание трябва да даде яснота за дата на провеждане на нов Конгрес – очаква се той да бъде изборен. Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС. Именно за това алармира членът на екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов – Петър Величков.

В последните дни се появи и нов кандидат за президентския пост – това е съ-собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски. /БГНЕС