Изпратиха с пожелания за успех военнослужещите и цивилните служители на Токио 2020

Министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който е и председател на Националната военна спортна федерация) и спортният министър Андрей Кузманов пожелаха успех на военнослужещите и цивилните служители от Центъра за елитен спорт, които ще се състезават на 32-те Летни олимпийски игри в Токио, предаде репортер на БГНЕС.

Министърът на отбраната Георги Панайотов удостои състезателите с почетни икони на Св. Георги.

На церемонията редник Ивайло Иванов (джудо), редник Станимира Петрова (бокс), цивилен служител Даниел Асенов (бокс) и цивилен служител Габриела Петрова (лека атлетика, троен скок) бяха удостоени с почетни икони на Св. Георги преди да потеглят за японската столица. Редник Георги Вангелов (борба) отсъстваше тъй като е на олимпийска подготовка с националния отбор на България. Във връзка с покритите нормативи за Олимпиадата те бяха удостоени от министъра на отбраната с парични награди.

За нас е чест, че повече от 1/10 от националния отбор на България се представя от военнослужещи на България. Това е разбираем факт, тъй като физическата подготовка е една от основните подготовки на българската армия. Уверени сме, че нашите представители ще се представят достойно, представяйки българската армия, нашата родина България – Вие сте наистина на един от най-големите форуми на планетата и този факт, ще ви окрили. Ще Ви гледаме, ще съпреживяваме и ще очакваме да Ви видим окичени с медали“, сподели заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димиър Илиев.

За мен е чест и привилегия да присъствам на Вашето изпращане. Искам първо да Ви поздравя за това геройство да постигнете квоти в тези трудни времена на пандемия. Искам да благодаря и на Министерството на отбраната, което Ви помага. Искам още веднъж да Ви благодаря, надявам се и съм убеден, че ще представите нашата нация успешно. Надявам се, че всичко ще направите и ще дадете от себе си. Пожелавам Ви здраве и спортен шанс, защото в много спортове има съдии и субективният фактор е налице“, каза спортният министър Андрей Кузманов.

Искам да се върна малко по-назад във времето, във вековете. Знаете, че още в Древна Гърция са спирали войните. Спирали са войните, защото в името на спорта това е било достатъчна причина хората да се състезават – не като дрънкат оръжия и като се убиват на бойното поле, а като се състезават на арената. Това са едни прекрасни идеали и Вие служите на тях. За първи път като министър ще си позволя да бъда пристрастен – още от дете съм неизменен привърженик на Централен спортен клуб на армията. Олимпийските игри ще се проведат пред празни трибуни, но искам Ви уверя, че всички ще бъдем пред малките екрани, ще Ви подкрепяме и ще викаме за Вас. Благодаря на Министерството на спорта, че със съвместни усилия успяхме да Ви осигурим възможно най-добрата подготовка. Стискаме Ви палци“, заяви министърът на отбраната Георги Панайотов.

Родният джудист Ивайло Иванов.

Искам да изкажа от целия отбор и от Георги Вангелов, който не е тук, искрени благодарности за подкрепата през годините. Ние ще дадем всичко от себе си, за да представляваме България и цялата родина. Бъдете живи и здрави“, сподели Ивайло Иванов. /БГНЕС