Изслушват министъра на здравеопазването заради Дебора от Стара Загора

Комисията по здравеопазване към Народното събрание на 7 август ще изслуша министъра на здравеопазването Христо Хинков относно наличието на утвърден медицински стандарт "Съдебна медицина" и спазване на правилата и процедурите при изготвянето на съдебномедицинската експертиза по случая в град Стара Загора, предаде репортер на БГНЕС.


Депутатите ще изслушат и главния координатор на Експертния съвет по медицинската специалност „Съдебна медицина“ към министъра на здравеопазването и на председателя на Българското дружество по съдебна медицина относно действащите правила и процедури при определянето на вида на телесна повреда при извършването на съдебномедицинска експертиза.

Като последна точка на заседанието на здравна комисия е предвидено представяне на информация от министъра на здравеопазването относно липсващи на територията на Република България лекарствени продукти за лечение на пациенти със захарен диабет и на ваксини за деца, които са задължителни съгласно действащия Имунизационен календар на Република България. /БГНЕС