Изслушват прокурор Кирилова и главния инспектор на ИВСС за Нотариуса

Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов ще изслуша няколко прокурори във вторник, предаде репортер на БГНЕС.


Комисията ще изслуша градския прокурор на София – Илиана Кирилова, относно евентуално наличие на групи за влияние в Софийска градска прокуратура и предприети мерки от страна на ръководството на СГП.

Апелативният прокурор на София – Радослав Димов също ще бъде изслушан във връзка с данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него. Ще бъде изслушана и Теодора Точкова – главен инспектор в ИВСС, относно получени данни и извършени проверки от страна на ИВСС във връзка с евентуално наличие на нерегламентирани обвързаности на лица от съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика.

Предстои изслушване и на Ясен Тодоров (следовател в НСлС, бивш член на ВСС и председател на етичната комисия към ВСС) относно данни и информация за дейността на Мартин Божанов и групата около него. /БГНЕС