Иззеха 5 автомобила на пияни и дрогирани шофьори за два дни в Бургас

Пет автомобила са били иззети от собствениците им само за два дни след положителни тестове за дрога и алкохол, съобщиха от ОДМВР-Бургас.


На 12.08.т.г. около 15.50 ч. в района на КПП – «Нафта Трейдинг» служители от Първо Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил «БМВ 320», със софийска регистрация, управляван от 29 годишен софиянец, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества / втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин/. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила му е иззет. Работата по случая продължава.

На 13.08.т.г. около 02.55 ч. в района на бургаската улица «Чаталджа» служители от «Специализираните полицейски сили» спрели за проверка лек автомобил «Санг Йонг Тиволи», със софийска регистрация, управляван от 23 годишен бургазлия, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества / втората проба била положителна за употреба на канабис/. Водачът дава кръв за химичен анализ, но отказва да даде урина. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобила му е иззет. Работата по случая продължава.

На 14.08.т.г. около 08.05 ч. на ул. «Св.Св. Кирил и Методий» в Приморско служители от Районно управление - Приморско спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Бора», с бургаска регистрация, управляван от 18 годишен младеж от с. Равна гора, като водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества / и двете проби били положителни – алкохола бил с концентрация - 1,38 промила, а наркотиците били положителни за употреба на бензодиазепини/. Младежът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14.08.т.г. около 17.10 ч. в района до комплекс «Персани» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Фиат», без регистрационни номера, движещ се към Свети влас, управляван от 39 годишен мъж от Криводол, обл. Враца, който е тестван за употреба на алкохол / 1.90 промила/. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На 14.08.т.г. около 20.10 ч. в района на КПП - «Дигата» служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Тойота Ярис», с бургаска регистрация, управляван от 40 годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества / втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин/. Жената отказала да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

На 14.08.т.г. около 22.30 ч. в с. Кошарица, общ. Несебър служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Фолксваген Тигуан», с бургаска регистрация, управляван от 40 годишен мъж от с. Кошарица / неправоспособен водач/, който е тестван за употреба на алкохол / дрегера отчел концентрация - 2.22 промила/. Водачът е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед за задържане, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава./БГНЕС