К-поп звездите от BTS ще служат в армията

Членовете на К-поп сензацията BTS ще служат в армията, съобщиха от агенцията им. С това решение те сложиха край на продължилия години дебат дали заслужават освобождаване от задължителна служба.

Всички мъже в Южна Корея под 30-годишна възраст, които са годни за военна служба, трябва да отбият около две години в редиците на армията. Наборната военна служба е най-вече наложителна, защото Северна Корея представлява огромна заплаха към националната сигурност.

На BTS се приписва заслугата за генерирането на милиарди за южнокорейската икономика.

„Bighit Music“, част от агенцията на BTS Hybe, заяви, че "членовете на BTS в момента продължават да изпълняват плановете си за военна служба".

В изявлението се отбелязва, че "тъй като всеки отделен човек се впуска в собствени индивидуални начинания, това е идеалното време и за членовете на BTS да изпълнят службата си", предаде АФП.

Отказът от задължителната служба е престъпление в Южна Корея и може да доведе до лишаване от свобода.

Освобождаване от военна служба се предоставя на някои спортисти, като олимпийски медалисти, и на класически музиканти, но поп звездите не отговарят на условията.

БГНЕС припомня, че през август министърът на отбраната на Южна Корея заяви, че на BTS може да бъде разрешено да продължат да изпълняват и да се подготвят за международни концерти, дори когато изпълняват военни задължения. /БГНЕС