Къри е оптимист, че ще е готов за първия мач от плейофите с Денвър

Гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри сподели, че е „много оптимистично настроен“, че може да се завърне от травма на стъпалото навреме за първия двубой на Уориърс от плейофите в НБА с Денвър Нъгетс в събота.

Къри, който отсъства от почти месец насам заради навехнато сухожилие на лявото си стъпало, каза по време на подкаста на съотборника си Дреймонд Грийн, че не иска да пропуска и минута от завръщането на „воините“ в елиминациите след двугодишно отсъствие.

Стеф Къри (л).

Целта винаги е била първият мач, целта остава мач номер 1. Много оптимистично настроен съм, че ще бъде първият мач. И всички знаем кое време на годината е. Не сме били в плейофите от две години насам, до известна степен е странно. Наистина нямам търпение, защото знам колко обичам тази обстановка. Не искам да пропускам нито минута“, заяви трикратният шампион на НБА.

Къри взе участие в първата плейофна тренировка на Уориърс в сряда, когато каза, че се чувства „много добре“ след пробиви, стрелби и работа по умения. Съотборникът му Гари Пейтън II коментира, че осемкратният участник в „Мача на звездите“ и водещ реализатор на Голдън Стейт „изглеждал като Стеф“ в заниманието. Къри финишира редовния сезон със средни показатели от 25.5 точки, 6.3 асистенции и 5.2 борби за 64 мача.

В други мачове от първи кръг, които стартират в събота, Далас Маверикс приема Юта Джаз с опасения за здравословното състояние на звездата на тексасци Лука Дончич. Мемфис Гризлис е домакин на Минесота Тимбъруулвс в мач номер 1 от техния сблъсък на Запад, докато в Източната конференция Джоел Ембийд и Филаделфия 76-ърс посрещат Торонто Раптърс.

В неделя Бостън Селтикс приема Бруклин Нетс, докато Янис Адетокумбо и действащият шампион Милуоки Бъкс откриват серията си с Чикаго Булс. Поставеният под номер 1 на Изток Маями Хийт и водачът на Запад Финикс Сънс също домакинстват в последния ден от седмицата, като и двата тима изчакват да разберат съперниците си в първи кръг, които ще станат ясни в петък. Хийт ще играят с един измежду Кливланд Кавалиърс или Атланта Хоукс, докато Сънс ще имат за противник Ел Ей Клипърс или Ню Орлиънс Пеликанс. /БГНЕС