Къри и Томпсън изведоха Голдън Стейт до успех над Бруклин

Отборът на Голдън Стейт Уориърс стигна до успех над един от претендентите за титлата в Източната конференция Бруклин Нетс, след като взе дербито в Сан Франциско със 110:106 в мач от редовния сезон.

Двата тима направиха равностоен двубой, като водени от Кайри Ървинг, гостите успяха да наваксат изоставане от 19 точки в средата на третата част, за да дръпнат с три точки в началото последната четвъртина, но в заключителните моменти звездите на Уориърс Стеф Къри и Клей Томпсън напомниха за най-добрите години на "Сплаш Брадърс". Двамата вкараха последните 17 точки на своя тим, включително ключова тройка на Томпсън 12 секунди преди края. Ървинг даде всичко от себе си и отговори на свой ред с тройка само две секунди по-късно, но Къри и Томпсън не трепнаха от фала в оставащите секунди, за да подпечатат успеха на Уориърс.

Кайри Ървинг и Клей Томпсън

Къри завърши двубоя с 19 точки, 7 борби и 8 асистенции, докато Томпсън се отчете с 16 точки и 6 борби за 26 минути игра, а най-резултатен за тима бе избраният за титуляр в Мача на звездите Андрю Уигинс с 24 точки и 8 борби. За Бруклин Ървинг записа 32 точки, 7 борби, 7 асистенции и 3 откраднати топки, а Пати Милс добави 24 точки. Кевин Дюрант и Джеймс Хардън не взеха участие в срещата заради контузии.

"Чувството бе невероятно, наистина. Това ми липсваше. Наистина беше невероятно", сподели след мача Томпсън относно късната си тройка. Гардът не игра две години и половина заради две поредни тежки контузии, преди да се завърне на паркета по-рано този месец.

След петата си поредна победа Голдън Стейт заема второ място в Западната конференция с актив 37-13, докато Бруклин е на шеста позиция на Изток с баланс 29-20.

В друг мач от тази нощ Торонто Раптърс надви водача на Изток Маями Хийт със 123:120 като гост след три продължения.

Останалите резултати:

Пеликанс - Селтикс 97:107

Маверикс - Пейсърс 132:105

Севънтисиксърс - Кингс 103:101

Гризлис - Уизардс 115:95. /БГНЕС