Къри пропуска още две седмици

Действащият носител на приза за Най-полезен играч във Финалите на НБА Стеф Къри ще пропусне най-малко още две седмици за Голдън Стейт Уориърс, продължавайки да се възстановява от частично разместване в областта на лявото рамо, което получи в мача срещу Индиана Пейсърс на 14 декември.

Стеф Къри (ц).

Осемкратният участник в „Мача на звездите“ пострада при около две оставащи минути до края на третата четвърт в опита на „воините“ да наваксат 20-точково изоставане на почивката. Отиграването му, донесло три точки, при 4:16 до края на третата част, доближи Уориърс на три пункта от Пейсърс. Той получи травмата при опит да спре дриблиращия Джейлън Смит.

34-годишният гард на "воините", който има средно на мач по 30.0 точки, 6.6 борби и 6.8 асистенции, пропусна предишните четири срещи на действащите шампиони, които са извън местата, даващи право на участие в плейофите, заемайки 11-та позиция с баланс 15-18.

Уориърс заявиха в събота, че той прави добър прогрес, като ще се подложи на нови тестове след две седмици. Голдън Стейт приема Мемфис Гризлис на Коледа в повторение на полуфиналите в Западната конференция тази година - серията бе спечелена от шампионите с 4-1 победи. /БГНЕС