Къри задмина Алън по отбелязани тройки в историята на НБА

Стеф Къри подобри рекорда на Рей Алън по отбелязани тройки в историята на НБА при успеха на неговия Голдън Стейт Уориърс над Ню Йорк Никс със 105:96 като гост в поредна среща от редовния сезон. Гардът на „воините“ се нуждаеше от две тройки, за да задмине постижението на великия стрелец Алън и го стори при 7:33 до края на откриващата четвърт, когато реализира тройка номер 2974 в кариерата си. Той постигна рекорда в 789-ия си мач, докато Алън го направи за 1300 срещи.

Стеф Къри.

Последваха дълги овации в зала „Медисън Скуеър Гардън“, като Къри прегърна своите родители, съотборници и самия Алън, чийто рекорд бе непоклатим в продължение на десет години. „Ако не можеш да го направиш у дома, това определено е страхотен План „Б““, сподели звездата на Уориърс, който приключи срещата с 22 точки, 15 от които дойдоха от тройки. Към тях той прибави три борби и три асистенции.

За победителите Джордан Пул добави 19 пункта, а Андрю Уигинс и Неманя Биелица се отчетоха съответно с по 18 и 14. Над всички за домакините бе Джулиъс Рандъл, който завърши с 31 точки и седем борби, а още трима баскетболисти приключиха с двуцифрен точков актив, но техните усилия се оказаха недостатъчни за Никс.

Голдън Стейт води в класирането на Западната конференция с баланс 23-5, докато Ню Йорк е 12-и на Изток с отрицателни показатели – 12-16. В следващите си мачове Никс гостуват на Хюстън Рокетс, докато Уориърс са гости на Бостън Селтикс.

Останалите резултати:

Бруклин Нетс – Торонто Раптърс 131:129 след продължение

Портланд Трейл Блейзърс – Финикс Сънс 107:111 след продължение. /БГНЕС