Кърстя изненада Сабаленка за полуфинал в Маями

Сорана Кърстя се класира за полуфиналите на тенис турнира от WTA 1000 в Маями, след като надви шампионката от Аустрелиън Оупън Арина Сабаленка с 6-4, 6-4 за близо час и половина игра.

Сорана Кърстя.

Румънката, поставена под номер 74 в световната ранглиста, започна уверено на сервиса на втората ракета при дамите, правейки пробив. След доминация на сервиращите, Сабаленка върна брейка, но се пропука още в следващото си подаване, след което Кърстя не допусна нови колебания и поведе в сетовете.

Втората част се разви по идентичен начин – румънската тенисистка направи пробив още в първия сервис гейм на беларускинята. Финалистката от Индиан Уелс върна брейка в четвъртия гейм, но в седмия отново не успя да се справи на собствено подаване и Кърстя не изпусна инициативата до края, за да постигне неочакван успех над една от най-добре играещите тенисистки в Женския тур от началото на годината.

Кърстя загуби само четири точки на първи сервис за целия мач, въпреки че вкара по-малко от 50% от първото си подаване. За място на финала тя ще играе срещу Екатерина Александрова от Русия или чехкинята Петра Квитова, чийто сблъсък бе отложен за четвъртък вечерта поради дъжд над Маями. В другия полуфинал шампионката от Индиан Уелс Елена Рибакина се изправя срещу третата в света Джесика Пегула. /БГНЕС