Късен гол от дузпа на Фалкао донесе точка на Райо на „Уанда Метрополитано“

Атлетико Мадрид и Райо Валекано завършиха наравно 1:1 в среща от десетия кръг на испанската Ла Лига. На „Уанда Метрополитано“ в столицата Мадрид домакините пропуснаха да вземат трите точки, след като Радамел Фалкао отбеляза дузпа за Райо в 92-та минута.

Радамел Фалкао бележи дузпата, донесла точката на Райо Валекано.

Алваро Мората даде преднина на „дюшекчиите“ в 20-та минута след асистенция на Антоан Гризман. Играта бе равностойна и гостите имаха своите шансове, преди да попарят възпитаниците на Диего Симеоне в добавеното време. Тогава Фалкао застана зад бялата точка и преодоля Иво Гърбич, който замени титулярния страж Ян Облак, за крайното 1:1.

Атлети пропуснаха да се изравнят с втория в класирането Барселона, като са трети с 20 точки. Райо е десети с 12 пункта. В следващия кръг тимът приема Кадис, докато „дюшекчиите“ гостуват на силно играещия Бетис.

По-рано, градският съперник на Бетис – Севиля,бе въвлечен в страхотна драма с Валенсия, завършила 1:1. В Андалусия Единсон Кавани изведе „прилепите“ напред в 6-та минута, преди Ерик Ламела, появил се на терена в началото на втората част, да донесе точката на домакините. Възпитаниците на Хорхе Сампаоли обаче извадиха късмет, след като драма с ВАР доведе до дузпа за гостите. Зад топката застана Хосе Луис Гая, чийто удар бе спасен от Ясин Буну. Севиля завърши с десет души след червения картон на Кике Салас.

Хосе Гая (д) изпусна от бялата точка дълбоко в добавеното време в Севиля.

Хетафе и Атлетик Билбао също поделиха точките след равенство 2:2. Баските на два пъти повеждаха чрез Иняки Уилямс и Раул Гарсия, но попадения на Карлос Аленя и Мунир Ел Хадади донесе точката за домакините. /БГНЕС