Кабинетът ще гласува още пари за образованието

Министерски съвет ще проведе заседание в четвъртък, 16 декември, на което ще одобри позицията за провеждащия се в Брюксел Европейски съвет, на който страната ни е представена от президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Предстои кабинетът да одобри и позицията на страната ни за предстоящото в Брюксел следващата седмица заседание на Съвета на Европейския съюз по околна среда. Още една позиция на България чака зелена светлина – за заседанието на КОРЕПЕР II, формат „Конференция на представителите на правителствата на държавите членки”.

С друго решение кабинетът ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на образованието и науката за 2021 г.

Още няколко решения предстоят да бъдат взети, свързани с образованието:

Одобряване на допълнителни трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г. Одобряване на допълнителни трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Оптимизиране на вътрешната структура на персонала”, одобрена с решение № 188 на Министерския съвет от 2021 г. за одобряване на национални програми за развитие на образованието. Одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по национална програма „Отново заедно”. И одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите за 2021 г. за допълнително финансиране за новите защитени детски градини и защитените училища и за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст. /БГНЕС