Кабинетът ще промени плана за намеса, свързан със затруднени доставки на нефт

Министерският съвет ще измени плана за намеса при извънредни ситуации, свързани със затрудняването на доставките или значимо прекъсване на снабдяването с нефт и нефтопродукти, приет през 2013 г., предаде репортер на БГНЕС.

Предстои също министрите да променят състава на надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Кабинетът ще освободи генералния консул на България във Франкфурт на Майн, Федерална Република Германия.

Предстои да бъде одобрена и хуманитарна помощ за Афганистан в размер 136 908 лева и на хуманитарна помощ за Йемен в размер 97 792 лева.

Министрите ще одобрят допълнителни разходи за 2022 г. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност на общини по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г. и по Програмата за морско дело и рибарство за периода 2014- 2020 г.

Министрите ще одобрят и допълнителни разходи / трансфери за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища, както и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. /БГНЕС