Кабинетът в ставка ще приеме Закона за домашно насилие

Днес ще приемем Закона за домашното насилие, анонсира премиерът в оставка Кирил Петков в началото на правителственото заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Предстои да одобрим три важни меморандума за развитие на бизнеса и иновациите у нас, заяви Кирил Петков и поясни: Меморандум с Европейската инвестиционна банка, меморандум с Международната банка за възстановяване и развитие и меморандум с „Амазон уеб сървисис”.

Имаме и приемането на важни изменения в Търговския закон. Това е мярка към Плана за възстановяване и развитие, допълни Петков и обясни, че ще бъдат премахнати пречки в производството по стабилизация, което цели да даде втори шанс на затруднените търговци да продължат своята дейност. Съществена новост е и въвеждане на производство по несъстоятелност и стабилизация на физическите лица, каза Петков.

Продължаваме с трансферите. БЕХ ще внесе вноска от 456 млн. към Фонда за енергийна сигурност, с което продължава нашето обещание към всички бизнеси, че цените на тока ще останат едни от най-ниските в Европа, заключи Петков. /БГНЕС