Кабинетът провежда редовното си заседание онлайн

Днес Кабинетът провежда редовното си седмично заседание, но този път то ще бъде онлайн, предаде репортер на БГНЕС.

Миналата седмица заради болен служител сградата на Министерския съвет бе затворена за дезинфекция и затова се наложи заседанието да бъде проведено онлайн. Тази седмица, обаче, не е ясно по какви причини се налага заседанието да се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Дневният ред на министрите се състои от 17 точки. Първата от тях е приемане на План за изпълнение на националната стратегия за младежта за 2020 г., а след това министрите ще обсъждат промени в състава на Наздорния съвет на Националния осигурителен институт.

Министрите ще предложат на Румен Радев да награди Иван Балабанов, Николай Георгиев, Ваня Грашкина-Минчева и Рашко Иванов с ордени „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен. Вносител на това предложение е министърът на културата.

Кабинетът ще одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката, както и проект за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.

Министрите ще обсъдят и няколко доклада за участието на Република България в неформален видеоконферентен разговор, както и промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за електронната търговия.

Промените в още два закона са още в дневния ред на министрите: в текстове на Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети, както и промени в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване. /БГНЕС