Кабинетът ще одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР

Министрите провеждат редовното си заседание днес. В дневния ред на кабинета са заложени 21 точки, предаде репортер на БГНЕС.

Министрите ще приемат отчет по плана за действие за 2019 г. за изпълнението на Националната стратегия за миграцията, убежището и интеграцията в периода от 2015 до 2020 г. Предмет на дискусии и гласуване ще бъде и Стратегията за безопасност на корабоплаването и опазването на околната среда от замърсяването на кораби.

България ще предостави на международни организации по многостранна линия хуманитарна помощ в размер на близо 210 хиляди лева, като предложението за това е внесено за разглеждане от МС от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

На заседанието си министрите ще одобрят и допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2020 г. във връзка с механизма за бежанците в Турция.

Министрите ще се разпоредят с имоти, ще определят концесионерите на плажове в Царево и Шкорпиловци, както и ще разгледат договори за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства./БГНЕС