Кабинетът ще одобри план за мерките от доклада на ЕК

Днес министрите ще се съберат за поредното онлайн заседание на правителството. Очаква се да решат за одобряването на план за изпълнение на мерки в отговор на препоръките и посочените предизвикателства, съдържащи се в доклада на Европейската комисия относно върховенството на закона за 2020 г., предаде репортер на БГНЕС.

Кабинетът ще реши за допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г., както и за допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2020 г. Предстои да бъдат одобрени допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието, както и да бъдат одобрени допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020 г. за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти в институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Правителството ще одобри промени в определянето на районите на действие на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи. /БГНЕС