Кабинетът ще одобри стратегията за демографско развитие на населението

Днес министрите от кабинета „Борисов“ ще проведат редовното си заседание, предаде репортер на БГНЕС.

В дневния ред на заседанието има 18 точки, като първата от тях е дискусия и приемане на План за изпълнението на актуализираната национална стратегия за демографско развитие на населението на страната до 2030 г.

Министрите ще обсъдят и предложения за награждавания на Симеон Идакиен, Методи Илиев, Мая Вапцарова, и Елена Кутева-Тъпкова с различни ордени и огърлиета.

Решение за продажба чрез пряко договаряне на недвижими имоти – собственост на БДЖ, както и приемане на доклад за изпъленнието на Плана за действие за 2020 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС са също част от точките в дневния ред на министрите.

Кабинетът ще обсъди и утвърди споразумения между България и Румъния за сътрудничество в областта на извънредните ситуации, както и такова с Малта за избягване на двойното данъчно облагане.

Ще бъде обсъдено и решение за намаляване на размера на концесионните такди върху плаж „Бутамята“, както и ще се реши дали да бъде предоставена концесия за добив на подземни богатства на находище в землището на с. Муселиево, Плевенско.

Министрите ще решат дали да одобрят проект на закон за допълнение на Закона за българските лични документи. /БГНЕС