Кабинетът ще приеме законодателната си програма до края на годината

На редовното си заседание МС ще определи Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия, предаде репортер на БГНЕС.

Министрите ще определят и програмата за компенсиране на разходите на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи за закупуване на количествата електрическа енергия, потребена за технологични разходи за времето от 1 септември до 31 декември 2023 г.

Като втора точка министрите ще определят състава на акредитационния съвет към Националната агенция за оценяване и акредитация.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за изменение и допълнение на решение № 441 на министерския съвет от 2023 г. за утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и научните организации на Република България през учебната 2023/2024 година.

Следваща точка в дневния ред на министрите е проект на решение за определяне наличие на основен интерес, свързан със сигурността на страната, който трябва да бъде защитен при сключване на договор за обществена поръчка в случаите по чл. 149, ал. 1, т. 2 от закона за обществените поръчки за придобиване на боеприпаси за многофункционални модулни патрулни кораби на военноморските сили.

С вносител министерството на правосъдието ще се гледа и проект на решение за сключване на приятелско споразумение по дело „Харизанов срещу България" пред европейския съд по правата на човека.

Министрите ще определят и възнаграждението на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите, както и ще приемат своята законодателна програма до края на годината. /БГНЕС